Tuinontwerp en tuinaanleg


Bij Villa Verde kunt u terecht met al uw wensen voor uw tuin of andere buitenruimte.
Zowel voor ontwerp, aanleg, onderhoud als beheer bent u bij ons aan het goede adres. Wij kijken daarbij verder dan alleen het groen, ook bestrating, beregeningsinstallatie, tuinmeubilair en speeltoestellen kunnen worden meegenomen in ontwerp en uitvoering.

Tuinontwerp

Als u al weet wat u wilt, dan gaan we daarmee aan de slag. Weet u nog niet wat u wilt? Dan nemen we uw wensen én de mogelijkheden van uw locatie als uitgangspunt en brengen advies uit. Met plezier maken we een ontwerpschets en samen met u stellen we een plan op dat past binnen uw begroting.

Wilt u zelf aan de slag met een tuinontwerp? Voor een prettige tuin zijn vier basisvoorwaarden:

  • De optimale verhouding tussen beplanting en verharding is 2/3 beplanting : 1/3 verharding
  • Hoogte elementen en hoge planten geven sfeer. 50% van de beplanting is bij voorkeur hoger dan 90 cm
  • Zorg voor privacy in de tuin, gebruik hiervoor b.v. hagen of leibomen
  • Houd rekening met de tijd die u in de tuin wilt/kunt besteden

Tuinaanleg

Als de ontwerpfase is afgerond, gaan de handen uit de mouwen voor de aanleg van uw tuin. Tijdens de grondwerkzaamheden zorgen we ervoor dat de bodem optimaal wordt gemaakt voor de gekozen beplanting en bestrating.

Vlakken waar bestrating komt voorzien we van een zandbed. Beregenings- en drainage buizen worden gelegd en electriciteitskabels worden ingegraven. Vaste elementen van steen, hout of staal worden ook in een vroeg stadium geplaatst, zodat we later niet meer door de beplanting heen hoeven met machines en materialen.

Aan de hand van het tuinontwerp en het beplantingsplan worden de planten ingekocht en uitgezet op de juiste plekken. Voorzien van een juiste startbemesting wordt de tuin ingeplant. Met de juiste watergift en nazorg zullen de planten snel aanslaan en zorgen voor het beeld dat u al voor ogen had bij het ontwerp. Na oplevering blijven we contact houden over de tuin, waarnodig verzorgen we onderhoud en wordt normale inboet kostenloos vervangen.

Copyright © 2024 Villa Verde Tuinen - Designed by McVelsen IT Solutions
error: Content is protected !!